Vechter, het bier

Vechter, is een  blond bier van hoge gisting. De basisingrediënten zijn water, gist, mout en hop.
Het alcoholvolume procent bedraagt 6.5% en de inhoud is 33cl.Het wordt gebrouwen door de Brouwerij Boelens in Belsele en alle opbrengst gaat naar Levensloop.

Sinds midden mei hebben we ook het gepaste glas. Het glas kan je kopen voor € 5.00

glazen VechterBieren met gist op de fles kunnen het best horizontaal geopend en uitgeschonken worden. Bijna alle natuurlijke bieren met nagisting op de fles hebben enige sediment op de bodem. 
Dit sediment bestaat voor het grootste deel uit dode gistcellen. Sommige mensen schenken dit sediment ook in het glas, anderen laten het achter in de fles. Weer anderen proeven dit sediment apart. Wil je het bier zonder sediment drinken, laat dan het bier enige dagen rusten en schenk dit dan heel rustig tot op ongeveer 1 cm van de bodem van de fles in het glas. Dit moet in een doorgaande handeling gebeuren. Het sediment mag niet opwarrelen, maar moet op de bodem van de fles achterblijven. Door te schudden met een volle fles vermengt de gistneerslag zich met het bier, zodat men deze ofwel weer moet laten bezinken of het sediment mee uitschenken en consumeren.

Met dank aan Hannelore De Decker

sluit artikel