Jan Blommaert, Vechter

Door mijn eigen ziekte weet ik goed wat er nodig is om mensen met kanker hoop te geven en hun dagelijkse leven aangenamer te maken.
Het is niet omdat je ernstig ziek bent dat je niet kan genieten van een lekker biertje of een glaasje wijn. 
Zo is het idee ontstaan om dit biertje " Vechter " te maken.

Ik wil door de verkoop van het Vechter bier mijn steentje  bijdragen aan de financiële noden van het kankeronderzoek.

Laat ons hopen dat via de vele projecten en het geld dat daarbij wordt ingezameld kanker op termijn een chronische aandoening wordt en dat de diagnose “u heeft kanker” niet meer een doodvonnis moet betekenen foto58voor vele mensen. Er is de laatste jaren al veel vooruitgang geboekt maar er moet nog veel onderzoek gebeuren.

Ik ben reeds in mijn 6de jaar als “vechter”.

Begin november 2018 kreeg ik dan het bericht dat de chemotherapie na 5 jaar niet meer aanslaat en dat de uitzaaiingen gegroeid zijn. Ik moet beginnen met pillen om de groei af te proberen remmen. Omdat ik zelf gedurende mijn therapie af en toe eens graag een biertje drink vat ik het idee op om zelf een bier te laten brouwen ter ondersteuning van de strijd tegen kanker. Ik weet van andere vechters dat ze af en toe ook kunnen genieten van een lekker biertje als de ziekte het toelaat. Ook je familie en vrienden kunnen ervan genieten dat jij als vechter voldoening vindt in de kleine dingen des levens.

Het Vechter bier is er niet alleen voor de vechters maar ook voor de mensen die hun steunen en behandelen.

 sluit artikel